Oi Suomi synnyinmaa... Puerto on paras mahdollinen paikka viettaa se kuukausi, jolloin koti-ikava tulee oletettavasti olemaan kovimmillaan; fantastiset rannat, surffaripojat ja yoelama vie huomion hyvin haikailusta hauskanpitoon. Silti tanaan olisi kiva olla Ylen piirissa arvostelemassa Linnan juhlien antia ja nauttia pari suolatikkua skumpan kera. Vaikka varmasti viimeistaan toukokuussa alkaa taas matkajalkaa vipattamaan niin nyt taas pohjolaa katsellaan niin sinivalkoisten lasien lapi ("ei meilla Suomessa..." tulee huokaistua useammin kuin pitaisi). No, se on luultavasti sellainen "aika kultaa muistot"-ilmio, joka menee ohitse kun ensimmaisen kerran pimeana pakkasaamuna odottaa myohassa olevaa bussia -vaikkakin lattareiden "aikataulut" saavat HKL:n tuntumaan tasmallisyyden huipentumalta.

No, kolmen huonosti nukutun ja hyvin juhlitun yon jalkeen olemme jalleen (tai mina ainakin) palaamassa ruotuun. Mayflower on karkipaan hostelleja, lahinna tosin toisten asukkejen ansiosta. Olen ylpeana seurannut sivusta kuinka Paula ja Siiri on rokittaneet biljardissa jo varmaan kymmenen eri kansallisuutta (havioista ei tietenkaan puhuta). Puertossa on onneksi paitsi baarien myos biitsien suhteen valinnanvaraa, joten aina kun ollaan jaksettu olemme kavelleet sen 100 metria hiekalle grillaamaan itseamme ja valilla veteen virkistaytymaan. Talla hetkella elama todellakin tuntuu lomalta - ja lomahan tama onkin!

Tulokseton asuntojahti on alkanut hieman masentaa (tata depressiota hoidetaan oluella) ja tilanne on -pakko myontaa- epatoivoinen. Hantun Jenny tulee ensi viikolla ja olisi hauskaa esitella oma koti eika askeettinen hostelli. Sen lisaksi hinnat nousevat joulun alla sesongin alkaessa eika se tee todellakaan hyvaa meidan budjetille. Yritetaan loytaa ratkaisu ja luoda kontakteja. Ei heiteta viela kirvesta kaivoon!

Mutta nyt, HYVAA ITSENAISYYSPAIVAA!!